Spring naar inhoud

FunghiClear

Wat is FunghiClear?

FunghiClear is een zeer effectieve antischimmelspray op basis van manuka olie met zuiver natuurlijke ingrediënten en is speciaal ontwikkeld voor behandeling van nagelschimmel(kalknagel) en voetschimmels (zwemmerseczeem) Dit mooie product is sinds 1 maart 2013 geregistreerd als Medisch Hulpmiddel (klasse 1). FunghiClear heeft een aantal unieke eigenschappen en is een product dat uitsluitend in de professionele voetzorg wordt verkocht en dus niet in de drogisterij of apotheek.
Er is door de fabrikanten tijdens de ontwikkeling eerst goed gekeken naar bestaande producten in de markt en hebben vervolgens met FunghiClear een product samengesteld dat zeer effectief is en waarmee tevens de grootste bron van herbesmetting van een schimmel kan worden behandeld, namelijk de schoenen.

FunghiClear met Manuka Olie

Manuka Olie is een essentiële olie die wordt gewonnen uit de Manuka plant in Nieuw Zeeland. De Manuka plant is familie van de Melaleuca Alternifolia waaruit Tea Tree Olie wordt gewonnen. Van Manuka Olie zijn tot op heden geen bijwerkingen bekend. Onderzoek geeft tevens aan dat de schimmelremmende werking van Manuka Olie als zeer sterk wordt beoordeeld. Een bijkomend voordeel is dat Manuka Olie een aangename geur heeft.

Eigenschappen van FunghiClear:

• Het is een natuurlijke spray die schimmelgroei remt (lees meer over voetschimmel);
• Kan ook worden gebruikt bij kalknagels indien deze worden veroorzaakt door schimmels;
• Kan tevens gebruikt worden om de schoenen te reinigen. Schimmels verplaatsen zich vaak via de schoen en kunnen zo op andere plaatsen aan de voet opnieuw voor overlast zorgen;
• Bevat verder natuurlijke ingrediënten die helpen de huid in goede conditie te brengen en daarmee nieuwe overlast voorkomen;
• Is te gebruiken als deodorant bij overmatig zweten van de voeten.

FunghiClear voor ouderen makkelijk te gebruiken

Ouderen zijn eveneens een makkelijker doelwit voor schimmels. Op hogere leeftijd neemt de huidweerstand af en de voetverzorging wordt ook moeilijker omdat men de voeten vaak niet goed kan drogen. Het preventieve gebruik van FunghiClear kan ouderen helpen schimmels aan de huid en nagel te voorkomen en doordat het een spray is kunnen ouderen vanaf afstand de voeten insprayen. FunghiClear veilig voor gebruik voor mensen met diabetes

FunghiClear voor is veilig te gebruiken door Sporters

Eén op de drie sporters kent het fenomeen voetschimmel (Achilles Studie 1999). Sporters lopen schimmels meestal op door na het sporten gebruik te maken van openbare douche- en wasruimten. Door het sporten in gesloten schoenen met vaak druk op verschillende punten van de voet is de huidweerstand laag. De schimmel kan zich dan makkelijk toegang verschaffen tot de huid. Het gebruik van FunghiClear na het douchen zorgt ervoor dat de schimmel zich niet kan hechten en daardoor de voet of de nagel niet kan belasten.

Biomedische eigenschappen

– Anti-parasitair: Manuka-Olie
– Antiseptisch: Manuka en Basilicum Olie
– Immuunondersteunend: Manuka-, Basilicum-, Mentha Piperita-Olie
– Pijndempend, verzachtend: Manuka-, Basilicum-, Mentha Piperita-Olie
– Schimmelwerend: Manuka, Mentha-Piperita Olie, Basilicum, Lavandula
– Verbetering huidconditie: Lavandula, Vitamine E

Fysiologische eigenschappen

1. Snelle opname;
2. Verkoelend effect;
3. Creëert een milieu waarin schimmels niet kunnen leven.

FunghiClear heeft geen invloed op het microbioom (samenstelling van commensalen) van de huid en/of de nagel. Veel schimmels zijn afhankelijk van de aanwezigheid van beta-sitosterol in hun celwand: zonder dit plantenhormoon kan de schimmel zich niet vermenigvuldigen en wordt de schimmel bovendien gevoelig voor aanvallen van buitenaf. Beta-Sitosterol wordt gemaakt door achtereenvolgens squaleen enzymatisch om te zetten in squaleen-2,3-epoxide met behulp van het enzym squaleen 2,3-epoxidase. Squaleen-2,3-epoxide wordt vervolgens in een concerted mechanisme omgezet in cycloartenol, dat de basis vormt voor beta-sitosterol. De terpenoïden, die in Manuka olie aanwezig zijn, inhibiëren het squaleen 2,3-epoxidase, en er kan dan onvoldoende beta-sitosterol worden gevormd.

De verkoopprijs is 18,00 euro per spray van 50 ml (incl btw)