Spring naar inhoud

Gellak voor de voeten

Gellak (Soak Off Gel) is veel sterker en blijft langer mooi dan standaard nagellak. Het aanbrengen van gellak gebeurt in verschillende lagen. Eerst wordt primer aangebracht daarna wordt een basislaag (basecoat) aangebracht, dan een dubbele kleurlaag (colorcoat) en tenslotte een toplaag (topcoat). De lagen worden uitgehard door middel van een UV / Led lamp afhankelijk van het type gellak.

In vergelijking met gelnagels is gellak wel afweekbaar met Aceton of 90% alcohol of mechanisch te verwijderen.
Voor vrouwen met mooie natuurlijke nagels is gellak ideaal omdat de nagel beschermd wordt, mooi glanst, zo kan de nagel mooi uitgroeien. Ondertussen is gellak al zo gewoon dat het eigenlijk de traditionele nagellak vervangt door zijn positieve eigenschappen.
Gellak zal nooit afbladeren of schilferen zoals de traditionele nagellak. De kleur blijft 2 tot 3 weken perfect op de vingernagels zitten, op de teennagels blijft gellak zelfs 4 tot 5 weken afhankelijk van de snelheid van de nagelgroei. Door ongelukjes of door ander agressieve middelen is het wel mogelijk dan er kleine beschadigingen kunnen ontstaan.

Er bestaan verschillende namen voor gellak zoals gelpolish, Soak off gel, gelish, Shellac, I-lak, colorgel en daarnaast bestaan er vele merken. Elk merk heeft wel een reden dat hun gellak beter is dan de concurrent. Maar vele kleine daarvan en meestal alleen in een bepaald land te krijgen komen wel van bekende (Chinese) fabrikanten. In deze tijd is het niet zo lastig meer om met een eigen brand Y op de markt te komen het fabrikaat wordt doorgaans weer geleverd door firma X in jou gewenste verpakking en eventueel met een aangepast receptuur.

Dus gellak is geen Gelnagel maar wordt wel steeds meer toegepast als alternatief voor de gelnagel.

Trouwens de Engelse naam is Shellac, een van de producten in de Shellac is de lakluis (Laccifer lacca) die in boomstammen in Azie voorkomen, vandaar deze naam. Dit product wordt al eeuwen gebruikt en vooral voor hele andere toepassingen dan de bij ons bekende gellak.